úterý 2. září

O B S A H

Třetí a závěrečná část diskuse o homosexualitě (vlastně o menšinách):

  • Irena Tůmová Bennymu Reesovi
  • Benny Rees reaguje
  • Seznam historických a současných osobností s homosexuální nebo lesbickou orientací (Benny Rees)

    Kompletní Britské Listy


    Ikona pro Vaši stránku...

    |- Ascii 7Bit -|- PC Latin 2 -|- ISO Latin 2 -|- CP 1250 -|- Mac -|- Kameničtí -|


  • První část diskuse vyšla v Britských listech v pátek 29. srpna, druhá část v pondělí 1. září.

    Irena Tůmová odpovídá na dopis Bennyho Reese

    25. srpna 1997

    Pane Reesi,

    Když vás nezařadím mezi chásku ze San Francisca, neznamená to, že s Vámi souhlasím. Vy hlásáte: "Kdo není s námi, je proti nám!"

    Zde je, o co se vlastně zasazujete. Jeffrey Levi, bývalý ředitel National Gay and Lesbian Task Force: "Akt sodomie je jediné, co odlišuje aktivní homosexuály od heterosexuálů. Homosexuálové tedy chtějí, aby stát a společnost přijala sodomii jako morálně rovnocennou manželství."

    Sodomie je pohlavní zvrácenost (pojmenovaná dle biblického místa, které bylo zničeno pro své hříchy). Za posledních pár let se krásné San Francisco vylidnilo a nežijí tam prakticky skoro žádné rodiny s dětmi. Má přezdívku "mrtvé město" anebo Sodoma a Gomorra Ameriky. Jen v samotném půlmiliónovém městě žije 24 procent nakažených homo z celých Spojených států, každý 25. obyvatel města je HIV pozitivní. Výzkum prokázal, že nákaza byla roznesena heterosexuálním stylem v jednom procentu případů, transfozí 0,8 procent, narkomanií 13,7 procent a homo 84,5 procent. Léčení vyjde více než 150 000 dolarů na osobu na rok, zatím se nikdo nevyléčil, nakažení dále žijí a víc to stojí. Máme tu dokázaný první přenos viru polibkem. Tzv. "bezpečný sex" je hloupost, prezervativy se prokázaly nespolehlivé, stejně jako chirurgické rukavice. Latexová guma totiž praská a její mikrostruktura má moc velké otvroy, virus je desetkrát menší! Ve střední Africe se nemoc šíří jako lavi, deset miliónů lidí je tam nakaženo, 5 miliónů na zbytku kontinentů a světový roční přírůstek je 1,5 miliónů. Kolik stojí výzkum se ani nerozepisuji. Dost vysoká čísla, co?

    Vy navrhujete umístění dětí do homo svazků? To je absurdní myšlenka! Kdo by o tom rozhodoval? Za chvíli by se stejných práv dožadovali i pedofilové. Ti mají děti taky rádi. Viz pervert Allen Ginsberg, vůdce homosexuálů, dlouholetý člen NAMBLA (North American Man-Boys Love Association). Když byl dosazen na místo profesora na newyorské College, pochvaloval si: "Mám tolik rád mladé chlapce."

    Zajímavá by byla statistika, kolik lidí by se přiklánělo na vaši stranu a kolik na mou. Každý vyvoláváme nějaké emoce, já podle vás negativní a co Vás vede k poznání, že vy pozitivní? Cituji z Vašeho dopisu: "My všichni jsme přinuceni vaši pokryteckou společnost tolerovat", nejenomže tím říkáte, že se necítíte být její součástí, ale tato věta vás usvědčuje z nenávisti k nám. Píšete, že nejste militantní homo, ale to, jakým způsobem uvažujete, a jak stavíte argumenty, je k nerozeznání od rétoriky militantů, jako jsou například "ACT UP".

    My s vámi jen nesouhlasíme. Nesouhlas, odmítnutí, neznamená nenávist, pane Rees. Nesouhlasíme s vámi s vaším "alternativním" způsobem života a nebojíme se to přiznat. Nenávist si však namluváte vy. Vaše argumentace znovu odhaluje skutečný stav věci. Vy nechcete diskusi, vy chcete kapitulaci. Proto zobrazujete všechny vaše oponenty s takovou záští.

    Lidí, kteří se za komunistů nedostali na školu, je hromada. Přestaňte s tím, "co by Vám bývali byli" - tím se oháněl po Listopadu každý a v uprchlických lágrech i sami aktivní komunisti. Je dojemné, že jste spoluzaložil Občanské fórum a vysvětloval lidem, čeho se na nich komouši napáchali. To snad věděl každý, ne?

    S tou Kubou to bylo trochu jinak. Spojené státy souhlasily s přijetím politických vězňů a Castro poslal zásilku vrahů a těžkých kriminálníků, které prohlásil za politické vězně. Suše si vyšistil Kubu.

    Platíme 30 procent daní. A jsme jen rádi, že od vlády můžeme očekávat méně, protože tím lépe pro nás. Daně by měly být co nejnižší a každý by měl být zodpovědný sám za sebe. Co si člověk vydělá, s tím by měl naložit dle svého uvážení a vědět, kam peníze z jeho daní jdou. Nebo vy snad dáváte rád své vydělané peníze někomu cizímu, aby rozhodoval za Vás, jak s penězi naložit?

    Jmenovaný film jsem viděla až do konce už před časem, dojem na mě nudělal, jen ve mně utvrdil myšlenku, co jste zač.

    Vykládat dětem o homosexualitě ve škole, jako o normálním vztahu - absolutně nesouhlasím. V pubertě se každý hledá. S takovým "brainwash" je ochoten uvěřit, že je homo, protože ještě neměl rande.

    Úloha prezidentů není hlídat sebevraždy. To je starost rodiny, ne státu. Obvinit Reagana, že usiloval svojí politikou o nový "holocaust" ve vaší komunitě, je vysoce nezodpovědné tvrzení (doslovně jste to nenapsal Vy osobně, ale hlsají to homo hnutí). Vy sami, vaše homo komunita, jste nemoc rozšířili a jestli se někdo pokusil o holocaust, pak to byl isami homosexuálové svojí nezodpovědností. Měl byste si uvědomit, že o AIDS se začalo veřejně mluvit v roce 1983, protože nikdo nevěděl, o co se jedná. V tom roce byla napadena Reaganova administrativa kvůli AIDS. Bylo nahlášeno 1500 případů a během šesti měsíců se toto číslo zdvojnásobilo. MInistr zdravotnictví prohlásil AIDS za "prioritu číslo jedna" a bylo uvolněno 26 miliónů dolarů. Nevědělo se, že tomu předchází HIV, jak dlouho trvá, než se plně vyvine. Zjistilo se, že virus je přenášen rektálním pohlavním stykem. Epidemie propukla tím, že první nakažení měli okolo 1000 homosexuálních kontaktů za rok na osobu, což činilo 100 x víc než průměrně normální svobodní muži. V sedmdesátých letech "volné lásky" byla epidemie oparů (herpes virus) u hetero, sex kluby byly zavřeny a lidi se začali chovat ukázněněji a dbát o hygienu. Ne tak u homo. Militantní homosexuální vůdcové všechny tyto skutečnosti a data zatloukali, protože měli (celkem oprávněně) strach, že se zkompromitují. Nejčastější pohlavní nemocí u homo je rektální kapavka, syfilis, žloutenka a poruchy imunitního systému. Jen léčení těchto zbytečných nemocí stojí americké daňové poplatníky jeden milión dolarů denně!! Těsně před tím, než propuklo AIDS, Edmund White, autor "The Joy of Gay Sex", prohlásil: "Homosexuálové by měli být vyznamenáni za to, že mají pohlavní choroby a tím vyjadřují svou odvahu ve válce s protisexuální společností." To snad nepotřebuje komentář.

    Přes všechna varování o AIDS, homo bordely nezaastavily provoz. San Francisco Chronicle o tom vydal článek v naději, že šokovaná společnost zastaví promiskuitu. Místo toho byli napadeni militantními homo, umlčeni a obviněni z "gay homofobie". Stonewall Gay Democratic Club hlásal: "Sex nezpůsobuje AIDS, AIDS způsobuje virus".

    Je dokázáno, že sedmdesát procent teploušů navštěvuje homosexuální bordely (eufemisticky "bathhouse"). Tito teplouši mívají za noc v průměru tři pohlavní styky a 33 procent si odnese pohlavní nemoc. Překližkovými přepážkami s otvorem uprostřed pro anonymní sex se říká "Glory Holes" (Díry slávy). Homo aktivisti to nazávají "symbol volnosti teploušů". V roce 87 byl Gay March ve Washingtonu, kde homosexuální vůdci popřeli, že AIDS je problém a měli hesla, "Reagan ne! - Sodomie ano!" Reagan nebyl původcem nemoci, ani ji nerozšiřoval. National Aids Forum v Denveru prohlásilo: "Protestujeme proti jakémukoliv zákonu, který by omezil sexuální aktivitu a zavřel privátní kluby a homo bordely".

    Kolik let uplynulo, co všechno se zjistilo, kolik peněz to stojí a lék stále nemáme. Reagan toho udělal za osm let víc než kdekterý prezident a s jeho pomocí padla "železná opona". Už za to si zaslouží úctu. Výzkum AIDS byl v tu dobu v plenkách. Nancy Reagan založila D.A.R.E. a přispěla k velkému snížení používání drog. To jsou hodně důležité věci a oba dva mají můj obdiv.

    Čím kladným přispěl Clinton s Hilary? Nedávno soudruh Clinton poručil "větru a dešti", že do pěti let se musí najít vakcína proti AIDS - a co třeba prevence? Tím, že za jejich vlády vzrostlo používání drog na historické maximum, gratulují lesbám a Hillary obohatila svět kolektivistickou knihou s názvem "It Takes a Village to Raise a Child" (Chce to celou vesnici k výchově dítěte)?

    Déja vu! Tohle přesně docílili komunisti. Maminky musely svěřit děti do jestlí a šupaly do práce. Dětem propláchli hlavinku komunistickou propagandou. A tady máte vysvětlení, proč je tolik problémových dětí a rodiny se rozpadají. Je třeba se zasadit o to, aby rodiny zůstaly pohromadě a matky postavily své děti na přední místo. Aby lidi dali přednost rodině před kariérou a penězma.

    Chcete vědět, jak bych se zachovala, kdyby mé dítě bylo homo? Měla bych je stejně ráda, ale pokud by začalo zastávat stejně chorobné názory jako Vy, názory, s kterými nesouhlasím, pak bychom se rozešli. Hrajete si na city a rodiče si nikdo nevybírá. Pokud už zacházíme do extrémů, představte si, že nejsou žádní hetero. Pak co? Darujete sperma lesbám, aby se nechaly uměle oplodnit? A myslíte, že žena, i když lesba, která nosí v sobě dítě devět měsíců ho pak dá k výchově dvěma buzerantům? Pak začíná začarovaný kruh bez budoucnosti (viz Aldous Husley a jeho slavná kniha Brave New World). Proto to Bůh zařídil tak, jak to je.

    Píšete, jak se firmy mohou přetrhnout, aby vás zaměstnaly, tak to s tím vyhazovem nebude tak horké.

    Popíráte nervovou labilitu a k psycholožce chodíte řešit matčino (sic!) chování?! Ano, psycholožka věděla, co říká, protože kdyby Vám neřekla, co chcete slyšet, půjdete k jiné, než najdete tu pravou, která Vám řekne, co chcete slyšet, a ta stará přijde o zisk. Životní styl homo je extrémně nestabilní (studie Kinsey Institutu prokázala, že je jenom jedno procento mužských homo, kterým se podařilo udržet monogamní vztah). Prominentní homo, jako je Andrew Sullivan, přiznávají, že je pro ně slovo monogamie silně elastické. OStatně o tom píší i na web stránce, kterou jste mi Vy sám doporučil.

    Nelíbí se Vám pojmenování homo, buzerant, teplouš, chcete si říkat gay. Tohle slovo se používá jako křestní jméno a jako přídavné znamená veselý, nevázaný, ale také nemorální, drzý, impertinentní. Vazba "go gay" znamená prostituci. Jaký je v tom tedy rozdíl?

    Teplouši v public TV nepracují, ale pronajali si čas, promítali svoje sexuální touho a dožadovali se peněz na jejich podporu. Proto seděli i u telefonů.

    Proč jste se nebránil zneužívání? Raději bych se nechala zmrzačit, než držet. Nemluvě už o tom, že jste vlastně nyní psychicky zneužívám svými homosexuálními přáteli a ani si to neuvědomujete.

    Své informace mám z televizních zpráv, rádia, novin a v neposlední řadě vidím homosexuální chování na vlastní oči v San Francisku, kdykoli se tam octnu.

    Lidé by se měli zaměstnávat podle schopností a ne pro zastoupení určité skupiny. Takové kádrování už jsme tu snad jednou měli. Komunista do každého podniku!!

    Rovnoprávnost, práva můžete mít, ale také povinnosti. Respekt se nedá nařídit. Část Neff kontra Semerád ponechám bez komentáře.

    Že by mne někdo házel do pytle s jinými by mi nevadilo, o to víc bych se snažila vyniknout. Mimo jiné mám k Cikánům blíže, než si umíte představit.

    Pane Rees, inteligence se s hloupostí nevylučuje. Nepochybuji, že jste inteligentní, ale podporujete hlouposti. Zapojte svoji inteligenci užitečnějším směrem.

    Názory pana Semeráda mi připadají rozumné. Opravdu jste tak naivní, že jste si myslel, že všichni milují Ellen Degnerovanou a podporují ji?

    Informaci o tom, že Lincoln byl teplý, Vám prozradil kdo? Jeho babička? Nejlepší je použít jména mrtvých, kteří se nemohou bránit, že. Pane, ani z vraždy není člověka možno obvinit po smrti. A i kdyby byli teplí, tak to nevyřvávali na každém rohu a byli přínosem společnosti a ne její zkázou. Připojte si do seznamu Brežněva, měl přece takové huňaťoučké obočí.

    Co se týká církve - ukažte mi důkazty. Musel byste mít statisticky významný vzorek kněží, kteří byli při aktu chyceni anebo se k němu přiznali. Váš dopis je sbírkou fňukání a obviňování lidí, kteří odmítají kapitulovat a jejichž charakter se vy snažíte pošpinit. Vaše argumenty samy o sobě neobstojí. Pláčete hezky, ale na cizím hrobě. Nepřesvědčil jste mě, že máte nárok na to, čeho se domáháte.

    P.S. Pane Reesi, náš dialog skončil. Posílat mi slabomyslné citáty, že Bobu a Elisabeth Doleovým by nemělo být dovoleno být manžely, protože spolu nemají děti, že je jeden z nich asi impotentní nebo používají ochranu proti otěhotnění a že je to názor většiny Američanů je vrchol hlouposti. Pokud sei neuvědomujete, co je to za blbost, tak mi je Vás skutečně líto. Plno lidí plácá nesmysly, ale jen ti slabší na hlavu je rozšiřují dále. Komu není shůry dáno....

    Irena


    Odpoved pani Tumove na jeji posledni dopis...

    Benny Rees

    Pani Tumova,

    Byl jsem zklaman, kdyz jsem obdrzel Vas posledni dopis, kde se to bohuzel opet hemzilo vulgarnostmi. Nebudu tentokrat marnit zbytecne cas jakymikoli zdvorilostmi, a pustim se do odpovedi:

    1. Proč soustředění na sodomii?

    Proc se tak podrobne zabyvate sodomii? Podivejte se do kterekoli podrobne encyklopedie, a zjistite, ze sodomie neni rezervovana jen homosexualnim muzum, nybrz i heterosexualnim parum. Navic nemusi znamenat pouze analni styk - rada statu USA ji oznacuje jakoukoli jinou polohu pri pohlavnim styku nez tzv. "misionarskou" (tedy tvari v tvar): oralni sex, libani genitalii, proste celou skalu. Pro Vas tady mam citat, pochazejici z Encyclopaedia Britannica z roku 1996, kterou snad ze zaujeti pro gaye a lesbicky, ci z  jakehokoli nadrzovani podezirat nebudete. Napsali ji mj. cetni nositele Nobelovy ceny a ostatni experti ve svych oborech. Vedu z  predsudku podezirat nelze, jen nektere pseudovedce, kteri se snazi provadet vyzkum na politickoideologickou objednavku...


    Main Entry: sod.omy

    Pronunciation: 'sae-d&-mE

    Function: noun

    Etymology: Middle English, from Old French sodomie, from Late Latin Sodoma Sodom; from the homosexual proclivities of the men of the city in Gen 19:1-11

    Date: 13th century

    1 : copulation with a member of the same sex or with an animal

    2 : noncoital and especially anal or oral copulation with a member of the opposite sex

    - sod.om.it.ic /"sae-d&-'mi-tik/ or sod.om.it.i.cal /-ti-k&l/ adjective

    Britannica Online (c) 1996 by Merriam-Webster, Incorporated


    Pana Leviho jste mi citovat nemusela - ona totiz pripadna omezenost neni pouze vysadou nekterych heterosexualu, nybrz i jistych homosexualu. S panem Levim bych si patrne nemel co rict...]

    Oznacovat sodomii za pohlavni zvracenost mi pripada, mirne receno, uhozene. Asi nevite, ze je praktikovana u znacne casti heterosexualniho obyvatelstva v Africe a v nekterych asijskych zemi, kde jsou zeny obrezavany a "normalni" vaginalni styk je pro ne velmi bolestivy a je rezervovan na oplodnovani, ne na cviky pro zlepseni hlubokeho dychani. V techto zemich je take HIV rozsireno mezi zenami v rovnem meritku jako mezi muzi. Vice nez 90% prirustku infekce HIV v Africe a nekterych asijskych zemi je zpusobeno heterosexualnim prenosem.

    Riziko prenosu je pro pasivniho partnera analniho styku myslim 60%, aktivniho partnera 10%. Aktivni partner vaginalniho styku ma priblizne to same riziko a pasivni partner vaginalniho styku asi 15%.

    Kdybyste studovala sexuologicke vyzkumy, prisla byste na to, ze mlade heterosexualni pary (teenagers) pomerne casto praktikuji analni sex jako ochranu pred pocetim. Kdybyste jim kazala, asi by Vas poslali nekam dozadu...

    Sodomie se Vam muze hnusit, stejne jako mne se hnusi heterosexualni sex (zazil jsem, vim tedy, o cem mluvim...). Faktem zustava, ze AIDS vedl k prehodnoceni sexualniho chovani u znacne casti gay komunity a  analni sex (nepresne sodomie) pravidelne praktikuje zhruba ctvrtina gayu, predevsim tech v trvalych partnerskych vztazich.

    2) Nezpochybňujte bezpečnější sex

    Nezpochybnujte prosim bezpecnejsi sex, ktery je jedinou realnou ochranou, kteri dnesni mladi (at uz heterosexualove ci gayove) maji. K pohlavni zdrzenlivosti je patrne nedonutite, ba naopak.

    Kondomy mohou praskat, pokud nekdo diky sve vlade, bojkotujici spolecenskou potrebu zavedeni sexualni vychovy [sex education] do skol, nevi, jak je pouzivat, resp. pokud jsou v nekterych zemich tretiho sveta financne nedostupne sirokym vrstvam obyvatelstva. Vyzkum UNAIDS (Agentura OSN pro boj s AIDS) v Thajsku prokazal, ze  kazdy Thajec starsi sestnacti let navstevuje nevestinec v prumeru jednou tydne.

    Neznate epidemiologii tohoto onemocneni, neznate vyvoj, ani zakladni fakta, jinak byste vedela, ze virus HIV je znacne krehky a snadno podleha nejruznejsim vnejsim vlivum.

    3) Ginsberg

    3) Operovat nedavno zesnulym Allenem Ginsbergem se mi zda ponekud neeticke. Ja pedofily nerad a Allen Ginsberg navic neni pravy pedofil - clenem NAMBLA se stal spise z protestu proti honu na  carodejnice, ktery se vuci NAMBLA v USA rozpoutal. Verim tomu, ze  Allen byl odjakziva pod takovou kontrolou sdelovacich prostredku, ze pokud by se cehokoli dopustil, hned by byl za to s gustem odsouzen. Sam jsem casto pripad NAMBLA uvadel jako priklad, jak se jiste organizace mohou snazit zdiskreditovat usili gay komunity o dosazeni obcanskych prav.

    Oplatim Vam stejnou minci - je znamo, ze katolicke skoly v Irsku, a koneckoncu i Spojenych statech jsou utocistem mnohych pedofilu, zneuzivajicich sverence. Vy a Vase pokrytecka spolecenska (pseudo)moralka Vam vsak jaksi dovoluje tyto skutecnosti nevidet, stejne jako samotny fakt, ze naprosta vetsina pedofilu jsou heterosexualove...

    4) Ne zášť, bezmocnost

    Nejedna se o zášť...ja byl k Vam, pani Tumova, od pocatku daleko slusnejsi a serioznejsi, nez by Vase odpoved byla zasluhovala. Videl jsem umirat sve pratele a tu bezmocnost, co jsem citil, bych Vam nepral zazit ani v nejhorsim snu.

    Vim, co to je, bojovat o sve misto na slunci. Nikdy nezapomenu, cim jsem si musel projit, stejne jako nezapomenu, cim si prosel muj Glan. Tato zkusenost mi dava pocit hrdosti, hrdosti na to, ze jsem se nesnizil k necestnemu a pokryteckemu heterosexualnimu manzelstvi, a  ze jsem potencialne neublizil sve pripadne zene a detem.

    5) Listopad 1989?

    Pekne ruzove si listopad 1989 z toho Vaseho sanfranciskeho zavetri malujete... Zajimalo by mne, cim jinym jste Vy, pani Tumova, prispela k padu komunismu v Cechach nez pohodlnou emigraci. Vam bylo alespon ze zacatku pomozeno (napr. pravem na praci). Kolika uprchlikum jste kdy pomohla Vy? Proc asi podle Vas neemigroval napr. takovy pan Havel?

    6) Kuba

    Re: Kuba. Predbihate udalosti... Ja nemel na mysli otevreni pristavu Mariel a "cistku Kuby" v roce 1980 - ja mel na mysli to, co se delo po kubanske revoluci roku 1959. V porevolucnich uprchlickych vlnach tehdy do USA odesli nejen exponenti Batistova rezimu a  Fidelovi politicti odpurci, nybrz -a to doslova- desetitisice kubanskych gayu a lesbicek (maricones y tortilleras). Spojene staty tehdy pohodlne ignorovaly ustanoveni Zakona o imigraci a naturalizaci z roku 1952 a snazily se tohoto exodu propagandisticky vyuzit. CIA pozdeji (predevsim po zverejneni dvoustrankoveho seznamu prominentnich kubanskych homosexualu ve spanelskem Madridu zijicim exilovym spisovatelem Carlosem Albertem Montanerem v roce 1978) vydirala skryte [closeted] homosexualni prominenty na Kube, aby je primela k emigraci.

    7) Bůh stvořil i gaye

    Jak sama snad z nabozenstvi pamatujete, Buh je dokonaly tvor ci sila, ktery vse na svete (tedy i gaye a lesbicky) zaridil k obrazu svemu. At se Vam to libi ci nelibi, proste jsme soucasti boziho zameru.

    Odpovim nasledujicim "legracnim" citatem: "The Bible contains six admonishments to homosexuals and three hundred sixty two admonishments to heterosexuals. That doesn't mean, that God doesn't love heterosexuals. It's just that they need more supervision." (Lynne Lavner)

    [Bible obsahuje sest napomenuti homosexualum a tristadvaasedesat napomenuti heterosexualum. Neznamena to, ze by Buh nemiloval heterosexualy - je to jen, ze potrebuji vice dozoru." (Lynne Lavner)]

    8) Bránit se přesile?

    Vycitat mi, ze jsem se nebranil sexualnimu zneuzivani, je od Vas, pani Tumova, zhovadile. Brante se, kdyz jsou na Vas tri a kdyz u  svych rodicu citite vsechno jen ne podporu... Pisete, ze byste se radeji nechala zmrzacit, neverim vsak, ze byste se nechala zabit.

    9) Abraham Lincon

    Ono se Vam nelibilo, ze nekdo "vystaral", ze prvni president USA Abraham Lincoln byl gay? On totiz James Buchanan, dalsi president, byl taky, na toho Lincolna Vam rad odpovim. W. Scott z Tuft University tuto zpravu potvrdil. Patranim v archivech se mu dokonce podarilo objevit totoznost jeho partnera. Lincoln nejmene tri roky sdilel loze i strechu nad hlavou s obchodnikem Joshuou Speedem.

    10) Gayove v rimskokatolicke cirkvi...

    Viz napr.:

    Elizabeth Stuart "Chosen: Gay Catholic Priests tell their Stories" vydalo nakladatelstvi Geoffrey Chapman (387 Park Avenue South, New York NY 10016-8810) v roce 1993. ISBN 0-225-66682-0.]

    Krome osobnich pribehu nekolika gay rimskokatolickych knezi obsahuje kniha Dr. Elizabeth Stuart, teolozky na College of St Mark and St John v anglickem Plymouthu studii a shrnuti dosavadnich postoju cirkve vcetne pozadovanych vyzkumu.

    Jinak muzete pozadat o informace sanfranciskou pobocku Dignity.

    11) Homofobie je psychická porucha

    Pomerne nedavna studie profesora Henry E. Adamse z University of Georgia o homofobii potvrdila, co jiz dlouho vsichni tusime. Totiz ze homofobie (chorobna nenavist ci odpor vuci homosexualum, rovnez i strach z vlastni homosexuality) je psychickou poruchou, ktera by mela byt lecena. Profesor Adams totiz prokazal, ze u skupiny respondentu, kteri se oznacili za homofobni se u vice nez poloviny dostavilo pri promitani gay pornofilmu penilni vzruseni (erekce penisu), jak namerily na penis pripevnene sondy (falopletyzmografie), vyznamna pomucka pri stanovovani sexualni orientace. Za tento vyzkum se postavily cetne profesionalni organizace, jako napr. Americka psychologicka asociace (viz napr. stranka http://www.apa.org/pubinfo/orient.htm).

    Na zaklade informaci, ktere se mi o tomto vyzkumu zatim podarilo ziskat, se mam duvod domnivat, ze podobny vyzkum u homofobnich zen prinese srovnatelne vysledky.

    Neznam Vas, a nevim tedy, z ceho Vase homofobie prameni.

    Pani Ireno, pripadna navsteva sexuologa (resp. psychiatra) by byla v zajmu Vasich deti i v zajmu Vasem, a mohla by Vam nakonec prinest klid v dusi. Buh Vas pri Vasem usili provazej.

    S pozdravem a pranim vseho dobreho,

    Benny Rees


    Seznam osobností s homosexuální, lesbickou či bisexuální orientací

    Benny Rees

    Alexandr Veliký, antický dobyvatel; Marc Almond, (Soft Cell apod.) britský zpěvák; Edward Albee, americký dramatik; Hans Christian Andersen, dánský autor pohádek pro děti; Svatava Antošová, česká básnířka; Alexej Apuchtin, ruský básník; Reinaldo Arenas, americký spisovatel kubánského původu; Aristoteles, řecký antický filosof; sv. Augustin, arcibiskup a světec; Wystan Hugh Auden, britský básník a dramatik; Gaius Octavianus Augustus, římský císař; Sir Francis Bacon, britský filosof; James Baldwin, americký spisovatel; Clive Barker, americký spisovatel a režisér; Alexander Bard, (Army of Lovers apod.) švédský zpěvák; Charles Baudelaire, francouzský básník; Robert Bauman, americký kongresman; Václav Bauman, český novelista; Amanda Bearse, americká herečka; Volker Beck, poslanec německého Bundestagu; Andy Bell, (Erasure apod.) britský zpěvák; Bedřich Veliký, pruský panovník; Benedikt IX., římskokatolický papež; Michael Bennett, americký režisér a choreograf; Sandra Bernhardt, americká komička; Leonard Bernstein, americký hudební skladatel; Steven Biko, známý jihoafrický bojovník proti apartheidu; Anthony Blunt, britský historik umění; Chastity Bono, americká lesbická aktivistka, dcera Sonny Bona a Cher; John Boswell, americký katolický historik; David Bowie, britský zpěvák; Ben Bradshaw, poslanec britského parlamentu; Marlon Brando, americký herec; Benjamin Britten, britský hudební skladatel; James Broughton, americký básník; Otokar Březina, český básník; James Buchanan, americký president; Alan Buchsbaum, americký architekt; William Seward Burroughs, americký spisovatel; lord George Gordon Byron, anglický romantický básník a cestovatel; Gaius Julius Caesar, římský císař; Caligula, římský císař; Truman Capote, americký spisovatel; Edward Carpenter, americký spisovatel; Arthur C. Clark, britský spisovatel science-fiction; Montgomery Clift, americký herec; Jean Cocteau, francouzský básník; Cyril Collard, francouzský režisér a novelista; Alice Cooper, americký rockový zpěvák; Noel Coward, britský divadelní a filmový herec, režisér, dramatik a skladatel; James Crabe, americký kameraman; Quentin Crisp, britský spisovatel a satirik; Wilson Cruz, americký herec; John Curry, britský krasobruslař; Pjotr Iljič; Michel Foucault, francouzský filosof; Vincent Fourcade, americký návrhář interiérů; Barney Frank, americký kongresman; Stephen Fry, britský herec a spisovatel; Jean-Paul Gaultier, francouzský módní navrhář; Jean Genet, francouzský spisovatel a dramatik; Boy George, (Culture Club apod.) britský zpěvák; Goetz George, německý herec; Candace Gingrich, americká lesbická aktivistka, sestra ultrapravicového politika Newta Gingriche; Allen Ginsberg, americký básník tzv. "beat generation"; Nikolaj Gogol, ruský spisovatel; Jason Gould, americký gay aktivista, syn Barbry Streisand a Elliot Goulda; Cary Grant, americký herec; Duncan Grant, britský malíř; Hervé Guibert, francouzský spisovatel; Hadrián, římský císař; Radclyffe Hall, britská spisovatelka; Halston, americký módní návrhář; Dag Hammarskjoeld, švédský diplomat, někdejší generální tajemník OSN; Keith Haring, americký umělec tzv. graffitti-artu; Jaroslav Hašek, český spisovatel a satirik; Patricia Highsmith, americká spisovatelka; Magnus Hirschfeld, německý sexuolog; Billie Holiday, americká bluesová zpěvačka; John Edgar Hoover, někdejší šéf amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI); Rock Hudson, americký herec; Ian Charleson, britský herec; Jevgenij Charitonov, sovětský spisovatel; Bruce Chatwin, americký spisovatel cestopisů; Christopher Isherwood, britský spisovatel; Max Jacob, francouzský básník; Mick Jagger, (Rolling Stones apod.) britský rockový zpěvák; Jakub I., anglický král; Václav Jamek, básník a překladatel; Jan XII., římskokatolický papež; Derek Jarman, britský filmový režisér a spisovatel; Sergej Jesenin, ruský básník; Anna Jevrejinová, ruská feministka a literární žurnalistka; Jindřich III., francouzský král; Étienne Jodelle, francouzský básník; Elton John, britský zpěvák; Holly Johnson, (Frankie Goes To Hollywood apod.) britský zpěvák; Janis Joplin, americká rocková zpěvačka; Julius III., římskokatolický papež; Jiří Karásek ze Lvovic, český spisovatel a gay aktivista-zakladatel spolku Přátelství; Hape Kerkeling, německý komik; Larry Kert, americký zpěvák a herec; John Maynard Keynes, britský ekonom; Billie Jean King, americká tenistka; Calvin Klein, americký módní navrhář; Eduard Kohout, český herec; Bořivoj Kopic, český básník; Larry Kramer, americký dramatik, zakladatel ACT UP; Kristina, švédská královna; Václav Krška, český filmový režisér; Michail Kuzmin, ruský básník; Michael Koehnen, vůdce německých neonacistů; Karl Lagerfeld, francouzský módní tvůrce německého původu; kd lang, kanadská zpěvačka; Lawrence z Arábie, britský vojevůdce; Wilford Leach, americký divadelní režisér; Leo X., římskokatolický papež; Konstantin Leontěv, ruský novelista a literární kritik; Simon LeVay, americký neurobiolog britského původu; Liberace, americký zpěvák a bavič; Limahl, (Kajagoogoo apod.) britský zpěvák; Abraham Lincoln, americký president; John Locke, anglický politický myslitel; Federico García Lorca, španělský básník a dramatik; Greg Louganis, americký plavec, olympijský vítěz; Rob Lowe, americký herec; Charles Ludlam, americký herec, dramatik a režisér; Kirsty MacColl, americká herečka a zpěvačka irského původu; Sir Ian McKellen, britský herec Shakespearových děl a gay aktivista; John McNeill, americký jezuitský teolog; Klaus Mann, německý spisovatel; Thomas Mann, německý spisovatel; Robert Mapplethorpe, americký kultovní fotograf; Jean Marais, francouzský herec; Christopher Marlowe, britský dramatik; Johnny Mathis, americký zpěvák a bavič; Armistead Maupin, americký novelista; Hermann Melville, americký spisovatel; Réal Ménard, poslanec kanadského parlamentu; Freddie Mercury, (Queen apod.) britský rockový zpěvák; princ Vladimír Meščerskij, ruský novelista a básník; George Michael, (Wham! apod.) britský zpěvák; Michelangelo, italský malíř a sochař; Harvey Milk, americký komunální politik; Liza Minelli, americká zpěvačka; David B. Mixner, někdejší poradce amerického presidenta Clintona; Moličre, francouzský herec a dramatik; Paul Monnette, americký spisovatel; Michel de Montaigne, francouzský filosof; Morrissey, (The Smiths apod.) britský rockový zpěvák; Modest Petrovič Musorgskij, ruský hudební skladatel; Martina Navrátilová, americká tenistka českého původu; Radoslav Nenadál, český prozaik a překladatel angloamerické literatury; Ondrej Nepeşa, slovenský krasobruslař; Nero, římský císař; David Norris, někdejší poslanec irského Dáilu a gay aktivista; Rudolf Nurejev, francouzský tanečník ruského původu; Laura Nyro, americká písničkářka; Robert Paris, americký kulturista a gay aktivista; Pier Paolo Pasolini, italský režisér a prozaik; Pavel II., římskokatolický papež; Anthony Perkins, americký herec; reverend Troy Perry, zakladatel převážně gay církve Metropolitan Community Church; River Phoenix, americký herec; Platon, řecký antický filosof; Cole Porter, americký hudební skladatel; Tyrone Power, americký herec; Rosa von Praunheim, německý režisér a gay aktivista; Marcel Proust, francouzský spisovatel; Nikolaj Převalskij, ruský cestovatel a přírodovědec, objevitel koně Převalského; Lukáš Příčina, český akademický malíř; Walther Rathenau, německý ministr zahraničí; Little Richard, americký zpěvák rock'n'rollu; Richard Lví Srdce, anglický král; Adrienne Rich, americká básnířka; Arthur Rimbaud, francouzský básník; Svend Robinson, poslanec kanadského parlamentu; Erik Rollenberg, holandský sportovec; Eleanor Roosevelt, manželka někdejšího amerického presidenta F. D. Roosevelta; Ernst Roehm, vůdce nacistických úderných oddílů SA; RuPaul, americký transvestitní tanečník a zpěvák; Vito Russo, americký filmový kritik a spisovatel; Choo-San Goh, americký choreograf korejského původu; Sapfó, řecká básnířka; Christine Schenk, poslankyně německého Bundestagu; John Schlesinger, britský filmový režisér; Helmut Schmidt, bývalý německý kancléř; William Shakespeare, anglický básník a dramatik; George Bernard Shaw, anglický dramatik irského původu; Sir Philip Sidney, anglický básník, voják a politik; Sixtus IV., římskokatolický papež; Chris Smith, britský politik, současný ministr pro kulturu, sport a média; Bessie Smith, americká zpěvačka; Sókratés, řecký antický filosof; Polyxena Solovjovová, ruská symbolická básnířka a první překladatelka "Alenky v říši divů" do ruštiny; Jimmy Somerville, (Bronski Beat, The Communards apod.) britský zpěvák; Muffin Spencer-Devlin, americká hráčka golfu; Dusty Springfield, anglická zpěvačka; Gertrude Stein, anglická spisovatelka; Elizabeth Stuart, anglická katolická teoložka; Gerry Studds, americký kongresman; Neil Tennant, (Pet Shop Boys apod.) britský hudební žurnalista a zpěvák; Robert Thomas, francouzský spisovatel a herec; Jeremy Thorpe, britský liberální politik; Tiberius, římský císař; Gennadij Trifonov, sovětský básník; Alan Turing, britský matematik, "otec prvního počítače"; Mark Twain, americký spisovatel; Stephen Twigg, poslanec britského parlamentu; Nicholas Udall, anglický dramatik a překladatel; Karl Heinrich Ulrichs, německý spisovatel; Rodolfo Valentino, americký herec; Robert Vano, americký fotograf slovenského původu; Marcel Vašinka, český herec; Paul Verlaine, francouzský básník; Gianni Versace, americký módní navrhář italského původu; Leonardo da Vinci, italský malíř, sochař a vynálezce; Lucchino Visconti, italský režisér; Roman Víšek, český televizní hlasatel a moderátor; Tom Waddel, americký sportovec, zakladatel sportovních her gayů Gay Games; Blanka Waleská, česká herečka; Raoul Wallenberg, švédský diplomat v Budapešti, zachránce nejméně 70 tisíc maďarských Židů před deportací do nacistických vyhlazovacích táborů; Andy Warhol, americký výtvarník slovenského původu; John Waters, americký filmový režisér; George Weinberg, americký psychoterapeut; Rita Mae West, americká spisovatelka; Edmund White, americký novelista; Walt Whitman, americký básník; Oscar Wilde, anglický spisovatel; Tennessee Williams, americký spisovatel; Ludwig Wittgenstein, rakouský logik a filosof; David Wojnarowicz, americký fotograf a aktivista ACT UP; Virginia Woolf, britská spisovatelka; Franco Zeffirelli, italský filmový režisér; Julius Zeyer, český spisovatel a básník; Jan Zrzavý, český malíř ... a stamilióny dalších.


    Poznámka: Autor této kompilace čerpal z řady pramenů a publikací, na požádání jsem ochoten zaslat seznam. Seznam si samozřejmě v žádném případě nečiní nárok na úplnost, jeho autor čerpal ze všech jemu dostupných pramenů v dobré víře [good faith], a nemůže být činěn zodpovědným za obsah. Autor uvítá jakékoli připomínky, opravy či doplnění. Autor nezařazuje ty své přátele v České republice, kteří si přejí uchovat svou homosexuální, lesbickou či bisexuální orientaci v soukromí a jejichž souhlas se mu nepodařilo do uzávěrky získat. Tato kompilace nesmí být žádným způsobem šířena bez vědomí autora a jeho výslovného písemného svolení.

    Benny Rees


    |- Ascii 7Bit -|- PC Latin 2 -|- ISO Latin 2 -|- CP 1250 -|- Mac -|- Kameničtí -|