pátek 27. října

O B S A H

Co je nového v České republice:

  • Komentovaný přehled zpráv Odkazy:
  • Výběr nejzajímavějších článků z  poslední doby Velká Británie: fiasko železniční privatizace?
  • Byla privatizace provedena špatně, že dochází k opakovaným železničním neštěstím? Nekrolog, jaké v ČR v novinách nevycházejí:
  • Eduard Goldstuecker: literární vědec a prominentní osobnost Pražského jara 1968 (Guardian) Sdělovací prostředky:
  • Zmetky, které produkuje Česká tisková kancelář (Jiří Jírovec) Blízký východ:
  • Proč tisknou Slovo a Zemské noviny rasistické slátaniny? Poznámka k článku "David a Goliáš v pokřiveném zrcadle" (Jiří Jírovec) Byty:
  • Panel story (Jiří Jírovec)
  • Opravy bytů blokují mizerné zákony (Ferdinand) Reakce:
  • Nepíšu PR články pro Železného (Jana Ciglerová) Reakce:
  • Jižní Moravě nevládnu a budu Oldřicha Maděru žalovat (Miroslav Jandora) Sdělovací prostředky:
  • Víkendový Macek - že by pokusné balónky?(Miloš Štěpánek)
  • Kam dřív skočit? Mezery a fauly argumentů v tisku (Miloš Štěpánek) Kanada:
  • Trudeau byl opravdu státník (Jan Hurych) Cenzura na internetu?
  • Hedvíčkovi zakázali přístup na Seznam.cz (Pavel Jonák) Postskript:
  • O daních (s lehkým úsměvem) (Ivan Hoffman)



    Ikona pro Vaši stránku...

    |- Ascii 7Bit -|- PC Latin 2 -|- ISO Latin 2 -|- CP 1250 -|- Mac -|- Kameničtí -|


  • Jižní Moravě nevládnu a budu Oldřicha Maděru žalovat

    Miroslav Jandora

    Když jsem si přečetl článek pana Oldřich Maděry " Jak vládne Miroslav Jandora na Jižní Moravě", pustil jsem se s chutí do čtení. Napřed jsem si myslel, že se smíchem neudržím. Poté, co jsem si to ještě jednou přečetl a protože pan Maděra nezveřejnil žádnou adresu, začal jsem pátrat a díky Internetu jsem velmi rychle našel spojení na pana Oldřicha Maděru, jednatele firmy Maděra s.r.o. . Zeptal jsem se ho, jestli by nezvážil svůj unáhlený skutek, m.j. nařčení z korupce a dal jsem mu týden na omluvu, kterou by měl zveřejnit na stejném místě, kde dnes zveřejnil svůj pamflet zhrzeného podnikatele. Sdělil mě, že nic takového nehodlá udělat. Budiž, po týdnu, se mu ozve právník a myslím si, že nejen můj. Chápu jeho zklamání a umím si představit boj s byrokracií. Pokud ale přichází připraven na úřady, stejně jako v tomto případě /velmi špatně/, nemůže se divit, že dosud neuspěl. Kdybych byl byl Miloš Zeman, neubránil bych se asi bonmotu a řekl bych, že konečně vím, proč se říká " byl úplně na maděru". Protože nejsem premiérem , neučiním tak....

    Budu reagovat pouze na závěrečná shrnutí a poučení pana Maděry

    Na základe jediné jednostránkové nic neríkající vyhlášky ministerstva kultury je možné, aby pár úredníku státní správy, pan Jandora a CT Brno ovládali území sedmnácti obcí s cca 30 tisíci obyvateli a urcovali kdo si vymení okno nebo ne, kdo si opraví strechu nebo ne apod.

    :-)))))

    Na základě této vyhlášky lze bez problému smést ekologický projekt malé větrné elektrárny o ceně do 50 tisíc Kč, která má návratnost 1,8 roku a ušetří za svou životnost cca 200 tun hnědého uhlí, dá se pod ní pěstovat obilí a zabere plochu 0,2 čtverečního metru a má všechna ostatní potřebná "požehnání", včetně kladného stanoviska krajinářů.

    Na druhé straně je možné podle stejné vyhlášky postavit uprostřed chráněné zóny nový hypermarket, pokud jsou firmy "dostatečně spřízněné" a svěří se do péče pana Jandory, ČT Brno, referátu kultury OÚ Vyškov a popř. Památkového ústavu v Brně. Dále je možné podle stejné vyhlášky uspořádat za přispění uvedených institucí i středně velké vojenské cvičení.

    nápad s elektrárnou je dobrý, jinak :-)))))))))

    Byrokratu je hodne. Mají dost casu a razítek. Z cizího krev netece. Kdo maže, ten jede. Všichni jsme si rovni pred vyhláškou, nekterí jsme si však rovnejší. Nic proti historii, ale jiste Vás napadá, jaký prostor korupci se zde odkrývá, jak mohou v takovém území pusobit ruzné "spríznené" firmy a jak mohou lehce nicit svou konkurenci na základe jediné stránky papíru podepsané bývalým ministrem kultury.

    Zde bych se rád zeptal, koho kdo zničil a kdo koho korumpoval? Důkazy?? Boj proti větrným mlýnům???

    Nejlepším dokladem mých tvrzení je firma Davay pana Jandory, která organizuje (nebo i vlastní?) webovou stránku propagující slavkovské bojište a oba výše citované clánky. Z výše uvedené stránky a jeho článku mi pripadá, jako by celé území rídil pan Jandora. Pan Jandora nejen doporučuje stavbu Hypermarketu, ale již plánuje na rok 2005 cca 8000 pešáku, kteří bez problému pošlapou ta pole, kde my nemůžeme postavit malou větrnou elektrárnu, protože to nedovoluje historie. Pan Jandora plánuje v památkové zóne vojenské cvičení s rozpočtem 14 milionu korun, které má již dopředu bezpochyby schváleno památkovým ústavem a referátem kultury. V roce 2025 zde bude možná i cvičení NATO, později přibude možná i zoologická zahrada uprostřed s novou budovou ČT Brno. To vše za podmínek přísné památkové ochrany, kdy bude zváženo, jestli okna na chlívku mají být v odstínu RAL 7032 nebo 7035.

    Soudruhu Maděro, skutečně tuto stránku www.austerlitz-region.cz "organizujeme" a dokonce si dovolujeme ji vlastnit. To vše proto, že ji financujeme, protože jsem si ji vymyslel a protože se nám fakt líbí. (A nejen nám...) Skutečně to vše, co tam popisujeme, plánujeme a doufám, společně s obcemi v regionu, že se nám to podaří. Srdečně Vás zvu!(zadarmo)

    Pan Jandora jako fyzická osoba již dnes nepochybně profituje na celospolečenském vlastnictví - na vlastnictví kulturní památky slavkovské bojiště, což je dle mého názoru minimálně nečestné. Propojení Davay, ČT Brno, uvedené vyhlášky a aktivit kolem slavkovského bojiště je více než zřejmé. V civilizovaných zemích je toto asi nepřípustné.

    Ano, jako fyzická osoba každoročně zajišťuji financování této akce a doplácím ze svých i firemních peněz, jó je to tak. Je to nečestné. Vždy, když po akci skládám účty a předkládám podrobné vyúčtování, ptají se mě zástupci Napoleonské unie ČR a obecního úřadu Tvarožná, kolik jsem doplácel a já nečestně přiznám celou sumu.

    Můžeme si dovolit na základe přání pana Jandory, několika dalších jednotlivců a historie staré dvě stě let zabrzdit rozvoj území o ploše desítek čtverečních kilometrů s třiceti tisíci obyvateli? Nebude lepší ušetřit několik úředníků a patřičně změnit jednu vyhlášku?

    Omlouvám se panu Maděrovi za Napoleonův nepředložený nápad, vyřídit si účty zrovna na místě, kde bude chtít podnikatel Maděra postavit větrnou elektrárnu a ušetřit tak 200 tun hnědého uhlí.

    Ptal se vůbec někdo těch třiceti tisíc lidí, jestli souhlasí s tou vyhláškou, kterou asi inicioval v roce 1990 pan Jandora? Co na to poslanci a senátoři za zmíněný okres a kraj? Je před volbami!

    Pane Maděro, děkuji Vám za to, že jste mě pasoval do role bosse celé jižní Moravy, ale vážně si to nezasloužím. Tu vyhlášku si zařídily obce samy a pracovaly na tom ještě před "revolucí". Zkuste to tam oběhnout a vypsat referendum ke zrušení rezervace. Pokud si to občané budou přát, jistě se Vám to podaří. Držím Vám opravdu palce, protože co se týče mé osoby, je mně úplně jedno, jestli tam nějaká rezervace je. To vše, co dělám, dělám proto, že se mně to líbí a protože si vážím všech těch, kteří jsou ochotni obléci se do historických uniforem a na vlastní náklady přijet na tato místa vzdát hold padlým v této bitvě. Nikdy bych tuto akci nemohl pořádat bez účasti obcí na tomto území. Pokud byla jejich vůle jiná, asi by to nešlo. Stejně jako v případě "hypermarketu" kde se svobodně dohodla zastupitelstva obcí s investorem, projednala územní plán a dala souhlas ke stavebnímu povolení. Nejsem si jist, jak by se jim líbily Vaše větrné elektrárny, kterými byste se jako "fyzická osoba" dosahoval osobního zisku z větru, který patří všem a vůbec nevidím důvod, proč by měl foukat zrovna na Slavkovském bojišti vlastně jen do Vašich soukromých vrtulí :-))). Protože jste si pod záminkou reakce na zcela jiné téma udělal bezplatnou i když spornou reklamu vyzývám Vás touto cestou k dobrovolnému příspěvku na renovaci a zvelebení Mohyly míru. Výši sumy nechám na Vás. Vaši omluvu na tomto místě očekávám do 3.11.2000. Rád Vám sděluji, že osoby jmenované ve Vašem dílku, jsem nikdy v životě neviděl a také jsem se nikdy neangažoval v jednáních na památkovém úřadě. Děkuji Vám také za dobrou reklamu naší akce a věřím, že se zvýší počet návštěvníků na nonprofitním serveru www.austerlitz-region.cz , který jak jste trefně poznamenal, "organizujeme". Zastavím se také v ČT, na památkovém úřadě v Brně a na stavebním úřadě ve Vyškově, abychom se dohodli na záměru ovládnout i další regiony...

    S pozdravem

    Miroslav Jandora
    mjandora@davay.cz

    Davay Communications s.r.o

    Na vědomí: Památkový úřad Brno, OU Vyškov referát kultury, OÚ Tvarožná

    P.S. Proti využíváni alternativních zdrojů energie nic nemám, naopak je podporuji a dokonce i využívám ve vlastním domě. Vadí mě zbabělost a nepravdivá účelová udavačská nařčení . Předpokládám, že se na tomto místě vyjádří i zástupci samosprávy, které jsem s tímto dílem pana Maděry seznámil.



    |- Ascii 7Bit -|- PC Latin 2 -|- ISO Latin 2 -|- CP 1250 -|- Mac -|- Kameničtí -|